Dit zijn redenen om champagne bezorgen en te drinken

Iedereen kent het de wijn champagne wel, maar het is niet altijd duidelijk waarom je deze fles allemaal kan opentrekken. Hieronder lees je bij welke gelegenheden champagne bezorgen en drinken de juiste keuze is. 

Wat is champagne voor een wijn? 

Champagne is een mousserende wijn die gemaakt wordt van druiven uit de champagnestreek. Deze druiven groeien, worden geoogst in de champagnestreek en uiteindelijk wordt daar ook de wijn geproduceerd. Het is een beschermde naam dus afwijkende druiven of productieproces mag niet de naam ‘champagne’ voeren. De druiven die gebruikt worden voor deze wijn hebben allemaal een eigen smaak en karakter en uiteindelijk bepaald ook de bodem waarop ze groeien de smaak. 

Er zijn verschillende soorten champagne, namelijk de brut, extra sec, sec, demi-sec en doux. De laatste soort bevat het meeste aantal suikers per liter en de eerste de minste. Toch zijn de brut champagnes de meest gedronken varianten, maar ben je meer voorstander van lichtzoet dan is de demi-sec een perfecte keuze. 

Je kan champagne zonder jaargang maximaal 9 maanden bewaren. Prestige champagne blijft 10 tot 15 jaar goed en een geopende champagne is zo’n 3 tot 5 dagen houdbaar in de koelkast. Leg de champagne voor het openen plat neer, beweeg hem zo min mogelijk en houdt hem op een koele plaats van ongeveer 10 graden. Op die manier houdt de champagne het beste zijn smaak en kwaliteit. 

Wat zijn redenen om champagne bezorgen en te drinken? 

Er zijn een aantal redenen om te kiezen voor champagne bezorgen en te drinken. Sowieso is het laten bezorgen van champagne enorm gemakkelijk, want je hoeft er de deur niet voor uit. Op die manier kan je op tijd jouw perfecte keuze in huis hebben, zonder dat je tijd hoeft te besteden aan een rit naar wijnhandelaar of slijterij. 

Maar er zijn nog meer voordelen om voor champagne te kiezen zoals dat het een wijn is die je stemming versterkt, weinig calorieën bevat en dat wetenschappers zeggen dat het dementie kan voorkomen. Als je als 40-plusser een matige hoeveelheid champagne drinkt van één of twee glazen per week dan zou het risico op dementie enorm verlagen. Deze wijn kan ook ervoor zorgen dat het risico op diabetes wordt verlaagd. Wetenschappers hebben het percentage op 13% gelegd waarmee je het risico kan verlagen door gematigd een glas champagne te drinken. 

Wat kan je allemaal met champagne maken? 

Champagne bezorgen is gemakkelijk en hoeft helemaal niet saai te zijn, want je kan meer met champagne dan alleen een glas vol schenken. Je kan namelijk ook verschillende cocktails ermee maken. Kijk eens naar de volgende vijf bekendste champagne-cocktails: Kir Royal, French 75, Scroppino, Mimosa cocktail, Bellini cocktail.

En ondanks dat champagne bezorgen vooral in de decembermaand wordt gedaan, kun je hem eigenlijk het hele jaar drinken. Want hij wordt klassiek gebruikt voor de feestdagen, maar eigenlijk kan je hem voor elke feestelijke gelegenheid gebruiken. Denk aan een verjaardag, een behaald doel, Moederdag of een andere feestelijke gelegenheid. Je kan ook een lekker kerstpakket geven.