Belangrijke aankooptips voor een koelcel

Voor menig aantal horecazaken spreekt het voor zich dat het van groot belang kan zijn om de beschikking te hebben over een zogenaamde koelcel. Het spreekt namelijk voor zich dat er vaak zoveel (en vooral zo’n grote) voedingswaren koel dienen te worden gehouden dat het ronduit onmogelijk is om daarvoor alleen maar gebruik te maken van koelkasten. Het aanschaffen van een koelcel lijkt op het eerste gezicht misschien relatief weinig voeten in de aarde te hebben, maar dat pakt in de praktijk vaak helemaal anders uit. Door rekening te houden met de hieronder aangehaalde aankoopprijs zorg je er wel voor dat je heel wat vervelende verrassingen kan voorkomen.

Denk goed na over de plaats voor je koelcel 

Voordat je over gaat tot het aankopen van een koelcel is het altijd van belang om even voor jezelf te gaan bepalen waar deze nu precies moet worden geplaatst. Hou er op dit vlak niet alleen rekening mee dat er voldoende ruimte moet voor handen zijn, daarnaast spreekt het voor zich dat de cel ook op een stabiele manier op de grond moet kunnen worden geplaatst. Dat is alleen maar mogelijk wanneer ze op een solide fundering zoals een betonplaat komt te staan. Controleer dit altijd even voordat je daadwerkelijk één van de koelcellen op de markt koopt.

Welke eisen moet ze precies weten in te lossen?

Hou er naast bovenstaande ook altijd rekening mee dat de ene koelcel (zeker en vast) de andere niet is. Voor heel wat mensen geldt in de praktijk dat ze vermoeden dat de verschillende koelcellen op de markt allemaal wel grotendeels over dezelfde eigenschappen of kenmerken beschikken. Dat is dus in het geheel niet zo, integendeel. Enkele zaken waar je zeker rekening mee moet houden zijn:

  1. Over welke omvang moet de koelcel beschikken; 
  2. Hoeveel / welke deuren moeten er in terug te vinden zijn; 
  3. Let goed op de aanwezigheid van noodvergrendeling aan de binnenkant;
  4. Controleer altijd grondig de isolatiewaarde van de cel; 

Voor heel wat mensen die overgaan tot het bestellen van één van de verschillende koelcellen op de markt geldt dat ze daarbij duidelijk over één nacht ijs gaan. Dat is eigenlijk niet interessant. Het aanschaffen van een dergelijke cel is namelijk een niet onaanzienlijke investering. Je zal er dan ook bijgevolg absoluut zeker van willen zijn dat deze investering de vooropgestelde verwachtingen zal weten in te lossen. Wil je graag met zekerheid een echt goede keuze kunnen maken? Dan is het zonder meer van belang om de verschillende koelcellen op de markt even grondig te vergelijken.

Vraag altijd eerst een duidelijke offerte aan voor dat je een koelcel aanschaft!

Het spreekt voor zich dat de inrichting van een horecakeuken gepaard gaat met een behoorlijke hoeveelheid aan kosten. De koelcel die je wenst aan te schaffen als bijvoorbeeld slager is bovendien lang niet de enige kost waar je rekening mee zal willen houden. Omwille van deze reden kan het altijd een zeer goed idee zijn om ervoor te kiezen om een duidelijke offerte aan te vragen. Uit deze offerte zal in de praktijk niet alleen blijken over welke eigenschappen de koelcel zal beschikken die je gaat aankopen, daarnaast krijg je ook een glashelder beeld van de kosten die eraan verbonden zullen zijn. Dit voorkomt dat je geconfronteerd wordt met vervelende verrassingen. 

Zijn er nog vragen onbeantwoord? Vraag het dan aan de experts van Horecagemak.nl.